Hoe werken wij

Geestelijke begeleiding voor verschillende doelgroepen
Je vindt hier een impressie van de werkwijze bij geestelijke begeleiding. Bij ieder begeleidingscontact kunnen er aanpassingen zijn, afhankelijk van de begeleider en de vraag van de begeleide.

Je vraagt je af: Waar vind ik
ruimte en stilte in mijn leven,
aandacht voor waar
het werkelijk om gaat?

Je zoekt als professional (pastor, hulpverlener, docent, enz.) verdieping en nieuwe inspiratie. Of jullie zoeken als groep collega’s niet alleen hoe je samen beter kunt functioneren, maar ook ‘de bron’ waaruit jullie werken.

Je wilt als kerkgemeenschap niet alleen
organiseren maar zoeken
naar je gezamenlijk roeping.
Dan kan geestelijke begeleiding van betekenis zijn.

voor jou

In de begeleiding onderzoeken we jouw verlangen of vraag. Na een kop koffie zijn we stil. De begeleider nodigt je uit te vertellen wat je bezighoudt, of wat je nu nodig hebt. In het gesprek onderzoeken we wat er aan de hand is. Dat doen we vanuit de verbinding met Gods Licht. Soms komen daarbij dagboekfragmenten of tekeningen of andere opdrachten aan de orde. Soms doe je een meditatieoefening, luisteren we naar muziek of naar een bijbeltekst. Na het gesprek kun je een reactie mailen, soms spreken we een opdracht af.

Een gemiddeld begeleidingstraject omvat een gratis kennismakingsgesprek + 6 vervolggesprekken. Naar behoefte kan dit meer of minder zijn.

voor professionals

In de individuele begeleiding onderzoeken we jouw verlangen of vraag. Daarbij kunnen we verschillende werkvormenm gebruiken, naast gesprek en reflectie ook stilte of (autobiografisch) schrijven, tekenen, wandelen, enz). De begeleiding krijgt vorm door aandacht voor je persoonlijke weg in het werk en voor je eigen bronnen, voor de weg van je organisatie of gemeenschap en het verhelderen van kruispunten en keuzes in je leven.

Een traject omvat een gratis kennismakingsgesprek + 6 vervolggesprekken. Elementen in het traject zijn: contractsluiting, verhelderen van de vraag, werkvormen, huiswerk/opdrachten, reflectie, evaluatie.

voor kerken, groepen en organisaties

De begeleider zal met jullie je verlangen en je vraag onderzoeken. De begeleiding is gericht op het (her)vinden van ruimte, van bronnen en visie, waardoor je kerk of organisatie in beweging komt en problemen aan kan pakken. We kiezen werkvormen die passen bij de vraag, zoals het ontdekken van de eigen inspiratiebronnen en het verkennen van jullie gezamenlijke weg.

De begeleiding kan eenmalig zijn om de verdiepende ruimte te proeven of bestaan uit een traject waarin je met elkaar een weg van verandering gaat.

Geestelijke begeleiding door het hele land

Vind een geestelijk begeleider bij jou in de buurt