Opstaan in Levenskracht

14 mei 2024 | Actueel

Deze maand is er een nieuw boek uitgekomen: ‘Opstaan in Levenskracht.’ Aan de hand van het christelijke verhaal van Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren een manier beschreven die je kan helpen om met verliezen om te gaan, en deze in je leven te verweven.
Het is niet alleen bedoeld voor mensen die met verlies en rouw te maken hebben, maar ook voor de mensen die om hen heen staan, zowel persoonlijk als professioneel.
Elk hoofdstuk vertelt iets over wat de Bijbel zegt over het verhaal, wat dat betekent in het licht van ‘Opstaan in Levenskracht’, een ervaringsverhaal en sluit af met verdieping, een ritueel, gebed of gedicht.

‘Opstaan in Levenskracht’ is geschreven door Esther Pierik. Zij woont in de Kop van Overijssel en heeft in 2004 haar hbo-opleiding Theologie afgerond aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sindsdien is zij onder meer werkzaam geweest als geestelijk verzorger in de ouderenzorg en in verschillende PKN-gemeentes als kerkelijk werker en pastor.
In 2019 heeft zij de Postacademische opleiding ‘Geestelijke Begeleiding’ aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen en de Protestants Theologische Universiteit afgerond. Dit boek is een bewerking van haar eindscriptie. Zij vindt de methodiek van ‘Opstaan in Levenskracht’ van dusdanig groot belang dat dit in haar ogen meer bekendheid mag krijgen.