Tineke Zijlstra

Contactgegevens

Westbroekse Binnenweg 84
Utrecht
06-13525770
tineke.zijlstra.utrecht@gmail.com

Visie op geestelijke begeleiding:
Geestelijke begeleiding veranderde mijn leven. Voor mij persoonlijk en later door de opleiding. Het hielp me om mijn ik-gerichte standpunten te verlaten en me  werkelijk te verplaatsten in de ander. En ook in De Ander. Mijn meningen gaf ik gaandeweg op, mijn werkelijke ontvankelijkheid voor de stem van de overkant verfijnde. De meningen voorbij, groeide ik in luisterbereidheid.  Ik gun iedereen, iemand die bereid is, om samen met jou, het kritische geluid van de ander/van de Ander, die Liefde is, op het spoor te komen. Om zo samen te groeien in de gaven van de Geest.

Specifieke aandachtsvelden / aktiviteiten / vaardigheden / opleiding / kwaliteiten:
ik heb een  groot beeldend vermogen en verplaats me gemakkelijk in de ander. Dit vermogen is geschoold door de opleiding Bibliodrama. Als predikant (emeritus) helpt het me bij het verstaan van de Schrift. Als lerares Kinderverzorging en Opvoeding, groeide inzicht in de ontwikkeling van mensen. En de levenslange vorming. 

Werkzaamheden / Functie:
Emeritus predikant.  Meelevend gemeentelid.  Gesprekken als Geestelijk Begeleider. Betrokken lid van de 3e Orde van Grandchamp.

Genoten opleiding op het terrein van geestelijke begeleiding:
opleiding tot Geestelijk begeleider; bezoeken van een Geestelijk Begeleider. Ervaring, Bijbellezen, me laten bevragen, bidden, lezen, me begeven onder mensen, in kerk en familie.