Margreet Roos

Contactgegevens

Kievitsweg 119   
Ridderkerk
06 21117541
margreetroos@planet.nl

Uitgenodigd worden om op de tast, woorden en/of beelden te vinden voor dat wat ‘van binnen’ beweegt, of juist gestagneerd is, maar wel aandacht vraagt in ziel en lichaam. De stilte en een aandachtige luisteraar (de Ander) die met je mee luistert in een gesprek kan helend zijn en nieuwe in- en uitzichten brengen.

Soms is het nodig, kan het fijn zijn om een gesprekspartner te hebben voor dat wat om aandacht vraagt in je leven. Of het nu gaat om kruispunten in je leven, waarop je richting zoekt, een weg om te gaan of merkt dat je je bezieling en passie in werk en leven wat kwijtgeraakt bent onderweg.

In mij vind je een ervaren ‘reisgenoot’, zowel in leven als in werk.

Mijn jarenlange ervaring als geestelijk begeleider in de psychiatrie heeft mij geleerd dat het levensverhaal telkens opnieuw herschreven kan worden. Een mens kan veel meemaken aan verlies, trauma en kwetsuren, maar uiteindelijk hoeft dit niet alles bepalend te zijn in je leven. Er is in ieder mens een bron, levenskracht die sterker is dan alle donker die er ook kan zijn in het leven.

Visie op geestelijke begeleiding:
Dat we deel uitmaken van een groter geheel, dat er een Liefde is die alle leven draagt noem ik mijn Bron. Dit is van waaruit ik werk en leef en waaruit ik mijn eigen zoektocht in het leven ga. De grote vragen die het leven kan oproepen hebben we te stellen en uit te houden, wat niet altijd gemakkelijk is.

Specifieke aandachtsvelden / aktiviteiten / vaardigheden / opleiding / kwaliteiten:
In de begeleiding ga ik uit van holistisch mensbeeld; de mens is meer dan zijn denken, in het lichaam ligt je hele verhaal opgeslagen en je bent ‘bezield lichaam’.
Aandacht voor het lichaam in de begeleiding in de vorm van mindfullnes, focussing, verbeelding/creativiteit als bron.
Ik begeleid workshops rondom bezieling en inspiratie voor medewerkers in de zorg

Werkzaamheden / Funktie:
Geestelijk verzorger in de psychiatrie (GGZ Antes Rotterdam). Al 10 jaar begeleid ik samen met Pete Pronk 3 keer per jaar een midweek met deelnemers die een verhaal hebben binnen de psychiatrie https://www.kloosterhuissen.nl/p/1091

Genoten opleiding op het terrein van geestelijke begeleiding:
Na studie HBO-Theologie, opleiding tot geestelijk begeleider aan het Titus Brandsma Instituut
Trainingen die ik gevolg heb zijn oa lichaamsgericht coaching, training ‘Focussing’, training Mindfulness, trainingen Stemexpressie (Roy hart theatre), training systemisch werken (familieopstellingen).

Met aandacht
voor het lichaam
dat een eigen taal spreekt
tevoorschijn geluisterd worden.
Uitgenodigd
uiting te geven
in woorden
klank
en beelden.
Tijd gevend
aan alles wat is
op vragen die het leven stelt
eigen antwoorden
ontdekken.
Iets nieuws ontstaat
in warmte
en Licht.