Henri Knol

Contactgegevens

Meinsmasingel 24
Zutphen
06 57989349
knolhenri2@gmail.com

Wat beweegt je ten diepste? Graag volg ik je op deze ontdekkingstocht.

Visie op geestelijke begeleiding:
Als geestelijk begeleider richt ik me vooral op de vraag wat jou ten diepste beweegt. Typerend voor mijn manier van werken is dat ik je geduldig en aandachtig volg in je zoektocht naar zin. Meestal levert dit waardevolle ontdekkingen op. Ontdekkingen die je helpen je weg zo weerbaar mogelijk verder te gaan. Naast een luisterend oor maak ik hierbij gebruik van wandelingen in de natuur, stilte en meditatie. Weet je welkom wanneer jij om welke reden dan ook de behoefte voelt om te onderzoeken wat er in je leeft.
Woorden die een belangrijke rol spelen in mijn eigen spiritualiteit: ‘verlangen’, ‘niet-weten’ en ‘een eigen weg gaan’.

Specifieke aandachtsvelden / activiteiten / vaardigheden / opleiding / kwaliteiten:
Typerend voor de reis naar binnen is denk ik dat je dat in je eigen tempo doet. Steeds opnieuw doe ik een poging jou te volgen op jouw innerlijke reis.

Werkzaamheden / Functie:
In 2023 ben ik voor de vierde keer geregistreerd in het beroepsregister voor geestelijk verzorgers (SKGV).
Op dit moment werk ik als geestelijk verzorger in een algemeen ziekenhuis en in de eerste lijn. Daarnaast begeleid ik mensen in hun spirituele zoektocht.

Genoten opleiding op het terrein van geestelijke begeleiding:
2015-2019: Opleiding Geestelijke Begeleiding: School voor Spiritualiteit van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Mijn scriptie had als titel: De weg van het verlangen. Het begrip verlangen verkende ik aan de hand van een roman, filosofen en theologen. Tegelijk paste ik de theorie toe op mijn ervaringen uit de praktijk.

“Ik voelde me gehoord. Verder ben je hartelijk en open.”