Hans Tissink

Contactgegevens

Dantzigstraat 4
Zwolle
038-3374406 en 06-44480023
jttissink@hetnet.nl
hanstissink.nl en ontmoetingshuismodernedevotie.nl

Luisteren, tevoorschijn kijken, aandacht, onderscheiden, stil genieten van een Geheim… dat en zoveel meer…

Visie op geestelijke begeleiding:
Ik beschouw geestelijke begeleiding als een kostbare ontmoeting tussen de begeleide en de geestelijk begeleider. Daarin staat de geestelijke weg van de begeleide centraal. Wie ben ik? Wat verlang ik? Hoe ga ik om met mijn crisis? Hoe kom ik dichter bij het Geheim van mijn leven? Er groeit via aandacht en geestelijke oefeningen ruimte voor de ziel. Zo kan er een soort ‘zielsverbondenheid’ groeien en mag de Geest soms even ervaren worden.

Mijn specifieke aandachtsvelden zijn het schijven van een spirituele autobiografie, beeldmeditatie, mystieke tekstlezing, stilte en lectio divina.

Activiteiten:
Ik ben sinds 2017 coördinator van het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in Zwolle. Ik was van 2016 tot 2023 voorzitter van de regiogroep Gaandeweg Oost. Sinds 2023 ben ik actief in het bestuur van Gaandeweg.
Ik schreef het boekje ‘Kijken met je ziel. Heilig kijken met Vincent van Gogh’, (Narratio, 2015). En verder ook het boekje ‘Ontmoetingen met Moderne Devotie. Mediteren met Thomas a Kempis. Een kennismaking en handreiking’, (Narratio, 2018).

Kwaliteiten:
Mensen noemen mij samenbindend, veelkleurig, humoristisch, betrokken, inspirerend en nog wat…

Werkzaamheden / Functie:
Sinds 1988 ben ik predikant. Momenteel dien ik de Protestantse Gemeente in Zwolle (PKN). Sinds 2017 participeer ik in het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in Zwolle.

Genoten opleiding op het terrein van geestelijke begeleiding:
Ik volgde van 2011 tot 2014 met zeer veel genoegen de opleiding Geestelijke Begeleiding aan het Titus Brandsma Instituut/ Hydepark (PthU).

De rituelen en geestelijke oefeningen stimuleerden mij om zelf ook thuis verstilde momenten te zoeken.’
…’Hans Tissink heeft mij via meditatie rond teksten van Thomas a Kempis nieuwsgierig gemaakt naar de schatten van de traditie.’