Hans Alblas

Contactgegevens

Julianalaan 100
Ermelo
06-40527657
hansalblas@omnicus.nl
www.omnicus.nl

Je verlangt naar geestelijke verdieping maar het lukt je onvoldoende om die zelf te vinden.

Visie op geestelijke begeleiding:
Een geestelijk begeleider is in de eerste plaats iemand die kan luisteren. Hij stelt de goede vragen en laat je uitpraten. Hij luistert ook naar het verhaal achter wat je zegt. Geestelijke onderscheiding is voor hem een belangrijk instrument. Wat betekenen jouw ervaringen en gedachten voor je hart? Hoe is God aan het werk in jouw leven? Voor welke keuzes sta je en in welke richting zou je het kunnen zoeken? Als geestelijk begeleider help ik je graag om je meer bewust te worden van Gods aanwezigheid en in te gaan op waartoe Hij je uitnodigt.

Specifieke aandachtsvelden / aktiviteiten / vaardigheden / opleiding / kwaliteiten:
Mijn begeleiding sluit het beste aan bij mensen die Jezus Christus erkennen als Heer over hun leven en Hem willen volgen en dienen. Ook als je hier nog zoekende in bent, twijfelt of struikelt ben je uiteraard van harte welkom.

Werkzaamheden / Funktie:
Naast geestelijke begeleiding richt ik me op theologisch onderwijs en prediking. Ook coördineer ik de Opleiding Pastorale Hulpverlening en het Studietraject ‘Gods Koninkrijk en de Heilige Geest’ aan het Evangelisch College.

Genoten opleiding op het terrein van geestelijke begeleiding:
Mijn afstudeerscriptie voor de master theologie aan de Vrije Universiteit leverde een visie op kerkelijk leiderschap op, waarin geestelijke begeleiding centraal staat. Later volgde ik de ‘School of Spiritual Direction’ van Sustainable Faith.

“Ik ervaar de geestelijke begeleiding van Hans Alblas als erg waardevol. Hans is persoonlijk betrokken én professioneel. Hij luistert naar je verhaal, maar helpt je vooral ook om in Gods aanwezigheid te komen en zelf naar Hem te luisteren.”