Barbara Koning

Contactgegevens

Amalialaan 14
Baarn
06 27388096
b.koning@online.nl

Met een achtergrond als godsdienstpsycholoog en trainer communicatieve vaardigheden, ben ik open voor mensen en wat hen beweegt. Het eigene van jouw zoeken naar het wezenlijke, kan ik ontvangen en ondersteunen.

Visie op geestelijke begeleiding:
Een open samenzijn in heilige aandacht, wat jou bevestigt als de unieke mens die je bent.  Waarin alles bespreekbaar is en tegen het licht gehouden kan worden. Waarin je richting vindt en verheldering, ongeacht het concrete onderwerp. Waarin je tot jezelf komt, en tot God.

Specifieke aandachtsvelden / aktiviteiten / vaardigheden / opleiding / kwaliteiten:
Specifieke aandachtsvelden zijn: dromen als stapstenen en wegwijzers voor je levenspad; en omgaan met psychologisch intense situaties, zoals bijvoorbeeld rouw, conflicten, trauma, autisme, hooggevoeligheid, belastende ervaringen met godsdienst. 

Werkzaamheden / Funktie:
Ontwerper van curriculum van, en docent voor het vak Spiritual Direction (MA), aan de Capstone University Onderwijs geschiedt online. Kleine begeleidingspraktijk aan huis. Begeleider meditatiegroepen, retraites en workshops. Leiding aan Droomgroepen.

Genoten opleiding op het terrein van geestelijke begeleiding:
Titus Brandsma Instituut; promotieonderzoek Bidden & Gender; droomopleiding aan Haden Institute, Spiritual Direction and Dream Work (North Carolina).

Barbara heeft de gave om met empathie te luisteren en geeft me zo het gevoel dat alles van mij er mag zijn. Ze biedt emotionele veiligheid, een intellectuele stimulans en psychologische inzichten. Ook heeft ze een spiritueel brede ontwikkeling en onderscheidingsvermogen, die mij voedt.